Over ons

Al vele jaren door het water, over steile zandhellingen en door mooie kloosterbossen rennen!!

Deze unieke hardloopwedstrijd wordt gehouden op een al even uniek parcour. Een voormalige zandafgraving van plm. 4 hectare, omgeven met mooie beboste hellingen, grenzend aan een historisch kloosterterrein omgeven met drooggevallen grachten die onderdeel van het parcour uitmaken.

Ons wedstrijdconcept sluit helemaal aan bij de huidige inzichten van toepassen van krachttraining voor lopers, voldoende afwisseling in parcour traint jou bekkenstabiliteit en bewerkstelligt een krachtiger afzet tijdens het lopen.

De Aquaklimcross verlegt jou grenzen, je CO2 max en zuurstof opname worden dusdanig op de proef gesteld door de steile zandhellingen, je zal ervaren dat je bijna “in rood loopt”, zoals onze Belgische atleten het noemen. Maar tijdens de waterpassages herstel je weer voldoende.

Voorzieningen

We maken gebruik van de kleedruimtes bij de voetbalvereniging  SVV ’56 aan de andere kant van de straat. Beschikken over voldoende parkeer gelegenheid, hebben we douches en toiletten.

Niet alleen de snelle wegatleet is kansrijk bij ons, een sterke tri-atleet of een sportschoolfanaat maakt door het gevarieerde parcour met verschillende disciplines evenveel kans.

Kent u de Bootcamp trainingsprincipes, en wilt u eens meemaken wat een trailrun met u doet??

Ervaar het zelf en schrijf u voor de Aquaklimcross in!!

We starten op het strand, tot ziens in Sibculo!!